perjantai 25. toukokuuta 2018

Puistomaisemaa kohti!Hieman ihmetyttää tämä puistomaisen luonnon tavoittelu, täälläkin. Joidenkin silmää se miellyttää, mutta luulen, että linnut ja muutkin villieläimet asuvat ja pesivät mieluummin ”salaisessa viidakossaan”. 

Balaton on ollut suuri luonnonpuisto eläinten maailmassa, ryteikköjä ja suojaa riittää eri lajeille. Nyt näyttää nostavan päätään tämä puistomaisuuden tavoittelu täälläkin. Vihreä asfaltti sopisi paremmin kaupunkien keskustoihin mustan asfaltin rinnalle.
Täällä vanhat kauniit köynnösten peitossa olevat puut ja tiheä aluskasvillisuus saa väistyä, antaen tilaa, siis mille? 
Entinen hotelli Balaton


Myös ökyrakentamisen, merkkejä näkyy. Vanhat hotellit on hyljätty ja rapistuvat. Mitä tämä on 10-20. vuoden kuluttua, suuri hieno puisto järven ympärillä, hienoja taloja, kylpylöitä, huvipuistoja, hotelleja. . . . Steriiliä, äänetöntä ja avaraa. Vain ruohonleikkurit ovat äänimaailmaa, pitävät yllä illuusiota luonnosta.
Entinen hotelli Via
Sitäkö me ihmiset ihan oikeasti haluamme? Ei tarvitse mennä luontoon, siellä on punkkeja ja käärmeitä, hyttysiä ja vaikka mitä.

Nyt jo huomaa lintujen mahtavan aamukonsertin hiljentyneen muutamalla desibelillä viime keväästä. 

Leirialueen läheltä on raivattu pitkä alue puuttomaksi, märkää liejuista vettä on vain jäljellä ja hakkuujätettä.Uudenlaisia asuntojen suunnitelmia...


...ja osa toteutuksesta
 No, sammakoille on kuitenkin tilaa, mölysammakoille etnkin. . . . A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti