maanantai 3. kesäkuuta 2019

Toukokuun hurmaa . . .


Kevät hurmaa kulkijan, saa hurahtamaan kukkaan puhjenneeseen maailmaan. Saa unohtamaan synkät ennusteet lajien häviämisestä, osin jo toteutuneetkin. Hyvä, että unohtuu, eikö meidän pitäisikin yhä uudelleen saada iloa ja voimaa kasvun ihmeestä? Ei kai ole tarkoitettukaan, että me silmät älykännykkään luotuina kulkisimme kevään ihmeiden ohi.                                                                                                                        Tuuli saa kevään hentoina kohoavat kasvit keinumaan tuulen tahdissa ja soittamaan kevään säveliä, tässä näitä Unkarin toukokuun säveliä Balatonin rantamien läheltä.

Rusonunna, Nonea pullaViime kevät oli ennätyslämmin, silloin kukinta tapahtui aikaisemmin, nyt on saanut odotella monien kasvien kohdalla kukkien ilmestymistä, vuodet ei ole veljeksiä, täälläkään. Hyvää kannattaa aina odottaa.Aivan kuin mansikka, mutta ei maistu oikein miltään, Intianhanhikki, 
Potentilla indica


Se, että täällä raivataan Balatonin rantametsiköitä, lintujen paratiisia, saa miettimään luonnon katoamista. Ei siihen tarvita ilmaston lämpenemistä, siihen riittää kaikkialla lonkeroitaan työntävä ihmisen ahneus. 

Tuo ahneus tuntuu olevan vahva voimavara kaikkialla, niin Suomessa kuin koko maailmassakin. Vielä meillä on mahdollisuus iloita luonnosta, iloitkaamme, nähkäämme!


Iltahartaudessa 29.10.16 hartauden pitäjä lausui meille jokaiselle kullanarvoisen ajatuksen: ”Luonto on Jumalan rakkauskirje ihmiselle”. Jää miettimään tänä aikana, osaammeko lukea tuota rakkauskirjettä?Isomaite, Lotus pedunculatus


Löytyipä toinenkin ihastuttava valkoinen värimuunnos, Purppura-tulikukka,  Verbascum phoeniceum alba


Tähtikesäputki, Orlaya grandiflora


Kellokuusama, Kolkwitzia amabilis

Italiankämmekkä, 
Orchis italica


Mooseksen-
palavapensas,  
Dictamnus albusTämä pikkuruinen löytyi Keszthelyn linnan puutarhasta sitruunapuun ruukusta, Rusokäenkaali, 
Oxalis articulata

Vanha lääke- ja maustekasvi Rohtomesikkä, 
Melilotus officinalis
Sädekallioinen, 
Phalacroloma 
annuum


Keltareseda, 
Reseda luteaSinisalvian valkoinen värimuunnos, Salvia patens albaTähän päättyy tämä keväinen Balatonin retkemme, nyt on Suomen suven aika. Kiitos kun kuljit mukanamme, hyvää kesää! 
A
6 kommenttia:

 1. Kauniita kukkasia, ihanan vihreää, ja kylläpä tuo feikki mansikka on ihan herkullisen mansikan näköinen!
  Hyvää kesäkuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin hyvää kesäkuuta! Tuota valemansikkaa on aikaisemmin käytetty joissain marjaseoksissa, ehkä värinsä vuoksi.

   Poista
 2. WOW!
  Very beautiful flowers. I hope for your next posts and photos.
  Hugs and greetings.

  VastaaPoista
 3. Hei,Olen Susanna Nemesbükista, asumme lahella Balatonia (Hévíz,Keszthely). Asutko edelleenkin Unkarissan tai tuletteko usein tannepain? Blogisi on kiinnostava minulle unkarilaisellekin. Jos asut taalla tai tulet uudestaan kesaksi Balatonille ja tekee mieli, voisimme tavata ja jutella. Puhun suomea ja kaipaan suomalaisten seuraa ja kielen harjoittamista.:) Susanna
  Tervetuloa Unkariin uudestaan!

  VastaaPoista
 4. Hei Susanna! Me pidämme tänäkin keväänä tauon, kunnioituksesta koronaa kohtaan.
  Olemme pitäneet tukikohtanamme Gyenesdiasissa,
  Wellnescanpingin leirialuetta. Sieltä käsin olemme pyöräilleet lähietäisyydelle. Heviziin saakka olemme myös uteliaisuudesta kerran päätyneet. Nyt katselemme luottavaisina tulevaisuuteen. Hyvää kevättä sinulle. Anteeksi pyydän, että vasta nyt huomasin kommenttisi. Kohta jo kevätkukat heräävät sinulla, meillä vielä Suomessa odotellaan, ensin otetaan lisää lunta vastaan. Suomiterveisin!

  VastaaPoista