sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Koronakevään tervehdys



Koronakeväinen tervehdys kaikille lukijoillemme, joita Balatonin rantamaisemien kevät kiinnostaa. Niin se kiinnostaisi nytkin meitä, mutta nyt elämme toisenlaista kevättä.

Nyt nautimme keväästä Suomessa. Sen olemme jo huomanneet, että hitaasti saavutamme kevättä. Taidamme olla malttamattomia. 


Näitä emme vielä Suomen huhtikuussa tapaa matkailuauton renkaan somistajina.







Saavutimme ennen kolmessa päivässä Balatonin rantamaisemien kevään, nips ja naps se vain tapahtui. Puissa oli lehdet, sireenit ja tuomet kukki . . .




Näitä emme Unkarissa ennättäneet nähdäkään, Idänsinililja, 
Scilla siberica 
ja 














Kirjokevättähti, Scilla forbesii












Sen olemme jo huomanneet, että niitä kevään sipulikukkia, jotka Suomessa ilahduttavat meitä nyt huhtikuussa, emme koskaan nähneetkään Unkarissa. Niiden aika oli jo silloin ohi. Siis opimme uutta, korona-aika opettaa edes jotain, hyvä.









Rohtoimikkä, 
Pulmonaria officinalis
kukkii meillä huhtikuussa vielä vaatimattomasti, mutta 







Unkarissa jo leveillen. Eron kyllä huomaa selvästi.















Nyt jännäämme, milloin on täällä eteläisessä Suomessa se Unkarin huhtikuu.
Toivomme hyvää kevättä Unkariin ja Suomeen, ottakaamme korona todesta, sitä se on.


Balkanin hevoskastanjan, Aesculus hippocastanumsilmut pullistuvat kyllä jo huhtikuussa Suomessa, mutta Unkarissa ne jo kukkivat.














Tuomen, 
Prunus padus kukintaa saamme ja kannattaakin odottaa ihanan tuoksun takia, toukokuussa sen tuoksun tuntee.












Sireeni, 
Syringa vulgaris on suosittu Suomessa ja Unkarissa etenkin, se tuo varmuudella kesän meille jokaiselle, viimeistään koulun päättäjäispäivänä. Eikös se niin ole aina.







Mutta luonnosta on kaikilla lupa nauttia koronasta ja karanteenista huolimatta. Huhtikuu lupaa suuria ja sen lupauksiin on hyvä luottaa. Pitäkäämme toisistamme huolta ja rakastakaamme Luojan luomaa luontoa, sen monimutoisuudesta saamme iloa, hoivaa ja toivoa.


Tapaamisiin, jätämme aikataulun vielä toistaiseksi auki . . . A

2 kommenttia:

  1. Hyvää kevään aikaa teille.Harmi että koronan vuoksi ette tällä kertaa päässeet Unkariin,mutta toivottavasti ensi kerralla. Täällä omalla suunnallani on päivisin jo helteistä; viileä aika on todellakin ohi, ja luonnon kukat jo kuivuneet suurimmalta osin pois.

    VastaaPoista
  2. Vai jo kuivuneet! Suomessa vasta odottelemme. Varhaiskevään pikkuiset sipulikukat kirjovat nyt nurmikoita, ovat oikeita ilontuojia. Vielä meillä on viileät yöt, mutta viikon kuluttua lämpenee. Silloin kevät ryöpsähtää eteenpäin. Hyvää kevään jatkoa kohti kesää!

    VastaaPoista